Auto huur tips

Auto huur tips

Redactie January 27, 2021

Net als bij luchtvaartmaatschappijen kunnen sommige autoverhuurbedrijven zeer goedkope prijzen bieden, maar dan proberen om het verschil te maken met gierige kilometer registratie, belastende brandstof beleid, en een minder-dan-eerlijke of transparante schade review proces. 

De belangrijkste gebieden om naar te kijken is de ‘tarief details’ voordat je boekt om ervoor te zorgen dat je rekening houdt met de volgende onderwerpen:

ONBEPERKT AANTAL KILOMETERS

Sommige bedrijven zullen het aantal kilometers dat je rijdt op een dag basis of voor de totale huurperiode cap in rekening brengen. Voor korte reizen of routes, kan dit geen zorgen vormen, maar het is iets om te voorkomen als je een langere of meer spontane road trip met de auto wilt doen (Bron: europetrack.eu). 

BORG

Elk verhuurbedrijf zal een borg op je creditcard zetten als een aanbetaling tegen schade en het wordt teruggestort wanneer je de auto terugbrengt. Afhankelijk van het verhuurbedrijf en de lengte van de verhuur, is dit gemiddeld 200 tot 500 euro.

TOESLAG JONGE CHAUFFEURS

Begrijpelijk, de meeste autoverhuurbedrijven (zoals de meeste verzekeringsmaatschappijen) hebben liever oudere chauffeurs, omdat ze meer rijervaring horen te hebben. Daarom, als je jonger bent dan 25, wees ervan bewust dat er waarschijnlijk een toeslag is op het huren van een auto. Het is meestal een vast bedrag (ongeveer 20-50 euro) die in rekening gebracht wordt per dag van de huur.

BEGRIJP PERIODES VAN 24 UUR

De huurkosten voor auto’s zijn gebaseerd op periodes van 24 uur. Dit betekent dat je bij het boeken je ophaal- en inlevertijden strategisch moet plannen. Als je op dinsdagmiddag 12 uur de auto ophaalt is het handig om de auto op donderdagmiddag 12 uur in te leveren, in plaats van woensdagavond 20.00. Anders betaal je 48 uur voor de huurauto terwijl je er minder uur van gebruik maakt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *