Goedkoop een auto aanschaffen? Overweeg importeren!

Goedkoop een auto aanschaffen? Overweeg importeren!

Redactie February 18, 2020

Een auto kopen is altijd een dure grap. Het is daarom logisch dat mensen het zo goedkoop mogelijk willen doen. Een manier om wat geld te besparen op je aankoop is door je auto te importeren. In landen als Duitsland is het aanbod aan jongere auto’s namelijk een stuk groter dan in Nederland. Dit betekent dat je een stuk meer geld overhoudt als je een duitse auto koopt ten opzichte van een Nederlandse. Er zijn echter wel een paar dingen die je moet weten!

Het vervoeren van de auto

Als je een auto in het buitenland hebt aangeschaft zal je hem moeten vervoeren naar Nederland. Omdat je in Duitsland niet kunt overschrijven op een Nederlands kenteken moet je voor een tijdelijk kenteken zorgen. Hier zitten kosten aan verbonden, maar je kunt de auto zo wel zelf terug rijden. Je kunt daarnaast natuurlijk ook de auto laten vervoeren. 

De kosten

Als je vervolgens eenmaal in Nederland bent dan moet de auto nog ingevoerd worden bij de RDW en betaal je BPM. De kosten hiervan kun je vooraf al uitrekenen. Zo kun je hier al BPM berekenen. Vergeet ook onkosten, zoals brandstof, openbaar vervoer en eventueel overnachtingskosten niet. Als je dit allemaal op een rijtje hebt gezet kun je namelijk past het beste bepalen of het voor jou interessant is om je auto te importeren. 

Hopelijk kun je op basis van deze tips een weloverwogen keuze maken. Veel rijplezier in je nieuwe bolide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *