Veel mensen weten niet wat een BPM is en nog veel minder hoe je hem moet berekenen. Als je een auto gaat kopen in Nederland of uit het buitenland, heb je er waarschijnlijk al van gehoord. BPM staat namelijk voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Dit moet je betalen als je een auto in Nederland registreert. Je moet altijd een BPM-aangifte doen ook al moet je niets betalen. Deze aangifte stuur je dan naar een van de zestien BPM-aangiftepunten van de belastingdienst. De BPM berekenen, hoe gaat dat eigenlijk?
Hoe bereken ik de BPM?
Wat veel mensen niet weten is dat jij jezelf ook de BPM kunt berekenen. Dit is vaak ook veel goedkoper dan als de Belastingdienst het doet. Je kunt de BPM namelijk op verschillende manieren berekenen. Zo kun je fors besparen op de BPM. Om de BPM te berekenen moet je niet de meest recente BPM-formula gebruiken. Je kunt zelf kiezen welk jaar je gebruikt. Dit wordt ook de historische bruto BPM genoemd. Hier kies je dus voor het voordeligste jaar.
BPM voor gebruikte auto’s
Voor gebruikte auto’s kun je nog meer besparen. De berekening hiervoor voor de historische BPM is namelijk alleen voor nieuwe auto’s. Bij een gebruikte auto mag je op de bruto-BPM afschrijven. Wat hiervan overblijft, wordt de rest-BPM genoemd. Dit is het uiteindelijke bedrag als je auto gebruikt is. Zo bespaar je nog meer geld dat je anders misschien wel had betaalt.
Wil je graag nog meer over de BPM ervaren? Dan kun je hiervoor bij www.automotiveimport.nl terecht. Zij zijn gespecialiseerd in het berekenen van de BPM en kunnen voor jou de goedkoopste BPM berekenen.