Aan de slag met track en trace software voor je wagenpark

Aan de slag met track en trace software voor je wagenpark

Redactie February 28, 2024

Track en trace software maakt het mogelijk om voertuigen in real-time te volgen. Dit systeem is onmisbaar geworden voor bedrijven met een wagenpark. Het biedt niet alleen de locatie van elk voertuig, maar kan ook belangrijke informatie leveren zoals rijgedrag, brandstofverbruik en zelfs het tachograaf uitlezen. Door deze technologie kunnen bedrijven hun logistieke processen optimaliseren en de veiligheid op de weg verbeteren. Het systeem werkt door een GPS tracker in elk voertuig te installeren die de locatie en andere relevante data naar een centraal systeem stuurt. Deze informatie is vervolgens toegankelijk via een online platform of app, waardoor het beheer van het wagenpark efficiënter wordt.

Voordelen van een track en trace systeem

Een track en trace systeem biedt tal van voordelen. Het verbetert de operationele efficiëntie door realtime locatiegegevens te verstrekken, wat het eenvoudiger maakt om routes te optimaliseren en de responstijd te verkorten. Daarnaast helpt het bij het verminderen van brandstofverbruik en onderhoudskosten door een beter inzicht te geven in rijgedrag en voertuiggebruik. Bedrijven kunnen ook de klanttevredenheid verhogen door nauwkeurigere bezorgvensters te bieden. Bovendien draagt het systeem bij aan de veiligheid door het monitoren van rijgedrag, wat kan helpen bij het verminderen van ongevallen en schade aan voertuigen.

De juiste software installeren

Voor het installeren van de juiste track en trace software is het belangrijk om je behoeften in kaart te brengen. Je moet bepalen welke functies essentieel zijn voor jouw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan realtime tracking, geschiedenis van routes, meldingen bij afwijkend gedrag, en de mogelijkheid om de tachograaf uit te lezen. Zodra je weet wat je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar een leverancier die aan deze eisen voldoet. Een goede plek om te beginnen is https://fleetgo.nl/, waar je verschillende oplossingen vindt die kunnen worden aangepast aan verschillende bedrijfsgroottes en -typen.

Bedrijfsauto’s uitrusten met een GPS tracker

Het uitrusten van bedrijfsauto’s met een GPS tracker is een relatief eenvoudig proces. De tracker wordt geïnstalleerd in elk voertuig binnen het wagenpark en begint meteen met het verzenden van data zodra het voertuig in beweging komt. Deze data omvat niet alleen locatie-informatie, maar kan ook gegevens bevatten over snelheid, stilstandtijden en zelfs de technische staat van het voertuig. Deze gegevens stelt bedrijven in staat om hun voertuigen efficiënter te beheren en te zorgen voor compliance met regelgeving.

Rittenregistratie invullen met track en trace

Het invullen van de rittenregistratie wordt aanzienlijk vereenvoudigd met een track en trace systeem. Door gebruik te maken van de verzamelde data, kunnen bedrijven automatisch een nauwkeurige rittenregistratie bijhouden. Dit is niet alleen handig voor het beheer van het wagenpark, maar ook essentieel voor het voldoen aan fiscale en wettelijke vereisten. De automatische registratie vermindert de administratieve last en verkleint de kans op fouten, wat leidt tot een betrouwbaardere en efficiëntere bedrijfsvoering.

software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *